Yrityksille

Yritysten toiminnalla on merkittävä rooli luonnon monimuotoisuuden turvaamisessa. Kaikki yritykset ovat jollain tapaa yhteydessä luontoon sekä suoraan että hankintaketjujensa kautta. 

Viimeisen vuosikymmenen aikana luontokato on kuitenkin tallaantunut yhteiskunnallisessa keskustelussa ilmastokriisin jalkoihin, vaikka kyseessä on ilmastomuutoksen veroinen ja siihen vahvasti linkittyvä haaste. Kriisin vakavuuteen on nyt kuitenkin havahduttu niin päättäjien, kuluttajien kuin rahoittajienkin taholla. EU:n biodiversiteettistrategia ohjaa jo yrityksiä kohti luontoneutraalisuutta tai -positiivisuutta.

Suomen luonnonsuojelulain uudistuksessa vapaaehtoinen ekologinen kompensaatio luontohaitasta on saamassa virallisen aseman. Vaikka biodiversiteetistä ei vielä ole luotu ilmastomuutoksen kohdalla käytettävän hiilidioksidiekvivalentin kaltaista mittaria, tulisi liiketoimintamallien tarkastelu kuitenkin jo aloittaa. Vastuullisuudestaan välittävä yritys suhtautuu luontoon positiivisesti jo ennen kuin siitä tulee standardi. 

Tarjoamme yrityksellesi aidon, konkreettisen ja selkeän tavan osallistua luontomme monimuotoisuuden ja kansallisen ilmastotavoitteemme edistämiseen. Olethan meihin yhteydessä, jos haluat kuulla tarkemmin yrityksille suunnatuista valmispaketeista. 

Viljelypeltojen sekametsitykset

Peltojen metsitykseen osallistuessasi yrityksesi tukee kansallisen ilmastotavoitteen lisäksi luonnon monimuotoisuutta. Ilmastoteko aikaansaadaan metsittämällä päästönlähteenä toimiva pelto hiiltä sitovaksi sekametsäksi.

Suomessa maankäytön hiilivarastojen muutokset lasketaan mukaan kansalliseen kasvihuonekaasuinventaarioon ja ne ovat mukana valtion tavoitteessa, jota metsityshankkeemmekin tukee. Ilmastotalkoisiin osallistuneen yrityksen tulisikin kaksoislaskennan välttämiseksi ensisijaisesti viestiä sidosryhmilleen vastuullisuudestaan kansallisen ilmastotavoitteen ja ilmastotekoväittämän kautta. Metsityksestä tarkemmin täältä.

Säästöpuut

Haapa on eliöstön keskuudessa supersuosittu ja seuralaiseliöstöön onkin arveltu kuuluvan yli tuhat lajia. Haapaspesialisteista tunnetuimpia lintuja ovat tikat ja tiaiset. Nisäkkäistä orava tykkää yöpyä haavan koloissa ja jänikselle taas maittaa haavan kuori.

Moi Metsässä haapaa on noin kolme prosenttia metsän pinta-alasta. Määrään mahtuu niin järeämpää kuin nuorempaakin yksilöä.

Suojelemme ostamasi järeän haapapuun luonnollisen elinkaarensa loppuun saakka. Lisää haavan suosiosta voit lukea täältä. 

Linnunpöntöt paikallislajeille

Luonnon monimuotoisuuden tukemiseen yrityksesi voi osallistua myös parantamalla taantuneiden paikallislajien pesintämahdollisuuksia. Alueella tavattavista paikallislajeista silmälläpidettävien ja vaarantuneiden lajien lisäksi erittäin uhanalaisia ovat muun muassa räystäs- ja tervapääsky sekä hömötiainen. Lajivaatimusten mukaisesti valmistetut pöntöt/pesät ripustetaan lajeille sopiviin elinympäristöihin ja huolletaan viimeistään ennen kevään pesintöjä. Keinopesähankkeestamme voit lukea täältä tai verkkokaupan tuotetiedoistamme


Lahopuun lisääminen

Lahopuun puute on suurin yksittäinen syy metsälajien vähentymiseen. Kuollutta ja lahoavaa puuta elinympäristönään käyttäviin lajeihin kuuluu paljon esim. kovakuoriaisia, kääpiä, sammalia ja jäkäliä. Tunnetuin lahopuun vähyydestä kärsivä laji on erittäin uhanalaiseksi luokiteltu valkoselkätikka. Tekopökkelöhankkeemme keskiössä on kuitenkin valkoselkätikan tavoin erittäin uhanalaiseksi luokiteltu hömötiainen. 



Julkaisemme yritysasiakkaiden asiakastarinat verkkosivuillamme ja uutisoimme uusista yhteistyökumppaneista sosiaalisessa mediassa. Kaikki asiakkaamme saavat osallistumisestaan kunniakirjan, jota voi hyödyntää omassa viestinnässään.